29 Nisan 2011 Cuma

AYDALGALAR-HELAL GIDA/ET

Turkiyede Hayvancılık ve Emlak (Gayrimenkul)Piyasaları TÜRK İSLAM KÜLTÜR KOMBİNASYONU-TÜRKİYE VE DÜNYA İLİŞKİLERİ-EKONOMİK SOSYAL VE SİYASİ YAKINLAŞMALAR.

 

Hiç televizyonda haberleri izlerken bir akşam geçirmek, bu güvenlik küresel toplumun gelecek karşılaşabileceği risklerin ne uzmanların tahmin ile dolu. Ve anlaşılabilir nedenlerle, bir prim odak terörizm, şiddet, devrimler ve mevcut güvenlik sorunlarının kitlesel protestolar üzerine yerleştirilir.
biz çabuk öğreniyorlar Bir şeydir - siz istikrarlı hükümetler gıda ve temiz su kaynakları üzerine kısıtlamalar koymak, küresel ölçekte kararsız hale görmek istiyorsanız. Bu huzursuzluk için bir reçetedir. Ve biz bugün dünya çapında ceplerinde ne görüyoruz. En son isyan vardır Uganda'da , Patlak sokak gösterileri gibi emtia fiyatları tırmandırmaya üzerinde. Protestocular Uganda hükümeti kuvvet ile karşılanmıştır. sermaye dışında, 2 yaşındaki göğsünden vurdu ve polis silahsız protestocu kalabalığın yakınında yaşayan mühimmat ile ateş açtı kafa edildikten sonra öldürüldü.

Bir basın toplantısında son haftasında, Robert Zoellick, Dünya Bankası Başkanı, "dünyanın en fakir olduklarını uyardıBir şok uzak bir tam gelişmiş kriz"O ile. Zaten, gıda fiyatlarının tüm zamanların en yüksek altındadır gıda güvenliği, geldiği zaman Birleşmiş Milletler'in FAO fiyat endeksi Geçen yıl yüzde 25 yükselen ve Şubat 2011 yılında rekor için kabaran. basın toplantısında, Zoellick 44 milyon kişi "dedi Geçen yıl yoksulluk içine düştü gıda fiyatlarındaki artışlar ve yoksulluk içine ilave 10 milyon göndermek istiyorsunuz yüzde 10 daha fazla başak nedeniyle.
Uzun vadede ise, kaynak kıtlığı uzun süredir kurum ve küresel güvenliğin temeli olarak hizmet uluslararası ilişkiler upending sistemik bir güvenlik tehdidi oluşturmak için birleştirir nüfus artışı ve yükselen piyasaların gelişimi ile birlikte. Ne en çok ilgilendiren's büyüklüğü ve gıda güvenliği ölçek sorunları, özellikle de giderek karmaşık jeopolitik başa geleneksel kurumların yetersizliğidir.
Geleneksel olarak bu konular hakkında düşünce nasıl endişe vericidir. Bu gelişme söz konusu olduğunda, hiçbir hızlı düzeltmeleri vardır. Kesinlikle para yardımcı olur - ve bu nedenle, küçülen dış yardım bütçelerini bir endişe vardır - ama neyin gerekli yere pazarları ile yakın bütünleşmesidir. Biz sadece, pirinç veya un teslim değil ama biz sürdürülebilir pazarlar yaratarak emin olmak gerektiğini yoksullar için çalışmak ve gerekli vitamin ve mineralleri içerir kaliteli gıda, onlara sağlar. küresel bir topluluk olarak biz sadece bir ağzı açık yara üzerine yara bandı koyarak gibi belirti (açlık), tedavi değil, yoksulluk dışında asansör insanlara yardım politikalarını desteklemesi gerekir.
Başarılı bir çok paydaş yaklaşımı yansıtan bazı küresel modelleri vardır. Özellikle, geçtiğimiz Eylül Sekreteri Hillary Clinton başlattı "1000 Gün"Girişimi yaşamın erken evrelerinde beslenme iyileştirilmesi üzerinde dikkat ve kalkınma çabalarının odak -.. Gebelik yaşları iki ile bu çaba, onlar hükümetler, vakıflar, büyük uluslararası kar amacı gütmeyen ve kar amacı gütmeyen yerel pazarlara odaklanan bir araya getirdik Ayrıca önemli ABD'nin küresel açlık ve gıda güvenliği girişiminin geniş çabaları denir Gelecek Feed beslenme ve tarım yoluyla gelişmiş sağlık hizmetlerine erişim genişletir. tarımın geleceği sağlamak ve yerel düzeyde beslenme geliştirerek, sağlık ve kalkınma çabaları geniş bir yelpazesi için uzun vadeli sonuçlara varılacaktır.

Hiç yorum yok: