2 Eylül 2010 Perşembe

Düzenleme Amerika | BarackObama.com için

Düzenleme Amerika | BarackObama.com için: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Irak Savaşı sona erdirme
Konuşmaları Adres Cumhurbaşkanı tarafından Irak'ta Savaş Harekat Sonu Milletine
Oval Ofis
31 Ağustos 2010

20:00 EDT
BAŞKANIN: İyi akşamlar. Gece, sana Irak'taki muharebe misyonunun sonuna hakkında konuşmak istiyorum, biz yüz devam eden güvenlik sorunları ve gerek burada evde milletimizi yeniden inşa etmek için. 
Bu tarihi bir an bilmek birçok Amerikalı için büyük bir belirsizlik anda geliyor. Şimdi savaş yaklaşık on yıl atlattık. Uzun ve ağrılı durgunluk katlandığımız. Ve bu fırtınaların ortasında bazen, geleceği bizim milletimiz için inşa etmeye çalışıyoruz - kalıcı barış ve uzun vadeli refah bir gelecek - ulaşamayacağımız gibi görünebilir.
Ama bu aşama tüm Amerikalılar için bir hatırlatma olarak görülmesi gerektiğini, gelecekte sizi güven ve bağlılığı ile hareket edersek bizim şekli demektir. Aynı zamanda dünya Amerika Birleşik Devletleri sürdürmek ve liderlik güçlendirmek niyetinde bir mesaj olarak hizmet etmeli Bu genç yüzyılda.
Yedi buçuk yıl önce bu masası, From, Başkan Bush Irak'taki askeri operasyonların başladığını duyurdular. Much O geceden beri değişti. Bir savaş bir devlet bir ayaklanma. Terörizm ve mezhep savaşının karşı bir mücadele oldu Irak gözyaşı tehdit silahsızlandırma apart. Amerikalılar Binlerce hayatlarını verdiler; on binlerce yaralı olmuştur. İlişkilerimiz yurtdışında gergin idi. evde Bizim birlik test edildi.
Bu dalgalı sularına olan Amerika'nın en uzun savaşlar sırasında karşılaştı. Yine de bir sabit ortasında bu değişen gelgit olmuştur. Her fırsatta, Amerika'nın erkekler ve kadınlar üniformalı cesaret ile servis ve çözmek. Commander-in-Chief gibi Ben inanılmaz, hizmet gurur duyuyorum. Ve tüm Amerikalılar gibi, ben onların kurban tarafından awed, kulüpler ve ailelerinin kurban tarafından.
Amerikalılar Irak'ta görev almıştır onlar verildi her misyonunu tamamladı. Onlar insanları terörize olan bir rejim yendi. Iraklılar ve kendi büyük fedakarlıklar yaptı koalisyon ortakları ile birlikte, bizim asker blok Irak şansı yakalamak yardımcı blok savaştı Bunlar Irak halkının eğitimli Irak Güvenlik Kuvvetleri korumak için, taktik değiştirdi daha iyi bir gelecek için. terörist liderler çıkardı. Çünkü Irak halkının direncini bizim asker ve sivillerin - ve dolayı - Irak fırsat kucaklamak var Yeni bir kader olsa da pek çok sorun olmaya devam etmektedir.
Yani bu gece, bu Irak'taki Amerikan savaş misyonu. Operasyonu Özgürlük Irak sona erdi duyuran önce üzerinde ve Irak halkının artık kendi ülkelerinin güvenliği için kurşun sorumlulukları vardır.
çabalarımız Irak Güvenlik Güçlerine güçlendirmek redoubling süre ve onun hükümeti ve halkına destek Bu, bu görev için aday olarak Amerikan halkının benim rehin edildi. Geçen Şubat, ben dışarı Irak bizim muharebe tugayı getirecek bir plan açıkladı. 
İşte biz yaptık. Fotoğrafı Irak'tan yaklaşık 100.000 ABD askerlerinin kaldırdık. Biz kapattık veya üsleri Iraklılara yüzlerce transfer. Ve biz ekipman parçalarının milyonlarca Irak dışına taşınmıştır.
Bu. ABD askerlerinin kendi güvenlik için Irak sorumluluk geçiş tamamlar dışarı Irak şehirlerinden geçen yaz çekilir ve Irak kuvvetlerinin önemli beceri ve vatandaşlar taahhüdü ile kurşun içine taşındı. Bile Irak'ta terörist saldırılar, güvenlik acı devam ediyor Savaş başladığından beri olayları kayda en yakın olmuştur. Ve Irak güçlerinin El Kaide ile mücadele almış, çok Irak önderliğindeki operasyonlara onun liderlik çıkarmadan.
Bu yıl aynı zamanda Irak'ın güçlü bir katılım çekti güvenilir seçimler gördü. Iraklılar, seçim I Irak liderlerinin ileri aciliyet duygusu ile bir formu geçmek için teşvik sonuçlar. Tonight dayanan bir hükümet biçimi olarak bir bina yönetim sırada yer aldı Sadece temsilcisi dahil hükümet ve Irak halkına karşı sorumlu. Ve bu hükümetin yerinde, hiçbir şüphe edilmelidir: Irak halkının Amerika Birleşik Devletleri'nde güçlü bir ortak olacaktır. Bizim mücadele misyonu sona eriyor, ama bizim Irak'ın geleceği taahhüt değildir.
ileri, ABD askerlerinin bir geçiş kuvvet Going Irak'taki farklı bir misyonu kalacak: danışmanlık ve Irak Güvenlik Güçlerine yardımcı, hedeflenen terörle mücadele operasyonlarına Irak askerleri destekleyen ve sivilleri korumak. Irak hükümeti ile bizim anlaşma ile Tutarlı, tüm ABD askerleri gelecek yılın sonuna kadar bırakıyoruz. bizim askeri aşağı çekiyor gibi, özel sivil - diplomatlar, yardım görevlileri ve danışmanlar - kurşun içine hükümetini güçlendirir olarak Irak desteklemek için hareket ediyor siyasi anlaşmazlıkları çözer, bu deplase resettles savaş, tarafından bölge ve dünya ile bağları kurar. Bu bir mesaj Başkan Yardımcısı Biden Irak halkına yaptığı ziyarette aracılığıyla sunan's bugün.
Bu yeni yaklaşım, Irak ile uzun vadeli bir ortaklık - Bir dayalı yansıtan karşılıklı çıkar ve karşılıklı saygı. Tabii ki, şiddet bizim mücadele misyonu ile sona ermeyecek. Aşırılık, Iraklı sivillere saldırı ve mezhep kıvılcım çalıştığınızda bomba yola devam edecek çekişme. Ama eninde sonunda, bu teröristlerin hedeflerine ulaşmak için başarısız olur. Iraklılar gururlu bir milletiz. Onlar mezhep savaşı reddetti ve onlar sonsuz tahribat hiç ilgi var. Onlar, sonunda sadece Iraklılar aralarındaki farklılıkları ve çözebilirsiniz anlamak Polis sokaklarda. sadece Iraklılar kendi sınırları içinde bir demokrasi inşa edebilirsiniz. Ne Amerika yapabilirim ve yapacağım, hem dost ve ortak olarak Irak halkı için destek sağlamaktır.
Bu savaş sona erdirme sadece Irak'ın çıkarına - bu kendi's. Amerika Birleşik Devletleri halkının elinde Irak'ın geleceği koymak için büyük bir fiyat ödedi. Biz büyük fedakarlıklar yapmak için elimizden genç kadın ve erkekleri gönderdik Irak ve evde sıkı bir bütçe anda büyük kaynaklar yurtdışında geçirdi. Biz bir inanç Irak halkı ile paylaştığımız - bir inanç savaşın küllerinden yeni bir başlangıcı olduğunu ortaya nedeniyle bu dünyaya olabilir sebat ettik Uygarlığın beşiği. Amerika Birleşik Devletleri ve Irak tarihinin bu dikkat çekici bölüm sayesinde, bizim sorumluluk yerine getirilmiştir. Şimdi, bu sayfayı çevirmek zamanı.
yaptığımız gibi, dikkatli bir Irak savaşı evde kavgacı bir konu olmuştur değilim. Burada da, o sayfayı çevirmek zamanı geldi. Bu öğleden sonra, ben eski Başkan George W. Bush konuştu. Çok iyi bilinen, kendisi ve Ben onun başından beri savaş konusunda tartıştılar. Ancak hiç kimse bizim asker, ya da ülke ve güvenlik bağlılık olan sevgisi için Başkan Bush'un destek şüphe edemez. Ben söylediğim gibi, bu savaş desteklenen vatanseverlerin ve karşı vatanseverler edildi onu. Ve hepimizin askerler ve kadınlar için takdir ve Iraklılar 'gelecek için umutlarımızı birleştirilmiştir.
Bizim demokrasi büyüklüğü yeteneğimizi farklılıklarımızı ötesine taşımak için, ve topraklanmış Önümüzde pek çok sorun ile yüzleşmek olarak deneyimlerimiz öğrenecek. Ve hiç bir zorluk daha fazla güvenlik için gereklidir El Kaide karşı mücadele daha.
siyasi yelpazenin çeşitli Amerikalılar edenler 11/09 bize saldırdı karşı kuvvet kullanımını desteklemiştir. Şimdi, biz Afganistan'daki savaş bizim 10 yıl yaklaşım, var olanlar anlaşılır orada misyonumuz ilgili zor sorular sorup vardır. Ama biz gerekir tehlikede ne gözden kaçırmamalıyız asla. Konuştuğumuz gibi, El Kaide bize karşı komplo devam ediyor liderliğini Afganistan ve Pakistan sınır bölgelerinde demirli kalır. Biz bozacak sökmek ve El Kaide yenilgi, tekrar hizmet Afganistan önlerken artık suç gitmek kaynakları gerekli uygulamak edebiliyoruz teröristler için bir üs olarak. Ve Irak'taki drawdown nedeniyle. Aslında, son 19 ay içinde yaklaşık bir düzine El Kaide liderleri - ve yüzlerce El Kaide aşırılık yanlısı müttefikleri - öldürüldü ya da dünya çapında ele geçirdi.
Afganistan içinde, I - General David Petraeus komutasında - Taliban'ın momentum kırmak için mücadele ek asker sipariş ettik. 
Irak'ta dalgalanma olduğu gibi, bu güçlerin yerine sınırlı bir süre Afganlar için kendi kapasitesi inşa etmek ve kendi geleceklerini güvenli yer sağlamak için olacak. Ama, Irak'taki durum, biz Afganlar için yapamaz olarak ne onlar sonuçta kendileri için yapmalıyız. Bu nedenle Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi olduğunu ve Afganistan'ın sorunlarına siyasi bir çözüm destekleyen müzik. Ve sonraki Ağustos, biz Afgan sorumluluk geçiş başlayacaktır. bizim asker indirimlerinin hızı koşulları tarafından belirlenecektir zemin, Afganistan için destek sürecektir. Ama hata yapmayın: Bu geçiş başlayacaktır - açık uçlu savaş ne de bizim ilgi ne de hizmet vermektedir, çünkü Afgan halkının.
Gerçekten de, Irak'taki çaba ders dünyada Amerikan etkisi askeri güç tek başına bir fonksiyonu değildir. Biz ve gücünü gücümüzün tüm unsurlarını - bizim diplomasi, ekonomik güç de dahil olmak üzere kullanmanız gerekir America's Örneğin - bizim çıkarlarını korumak için ve müttefikleri tarafından duruyor. Ve biz korkularımızı sadece dayanmaktadır's geleceğin bir vizyon projesi olmalı, ama umutlarımız da on - dünyada var gerçek tehlikeleri tanıyan bir vizyon,
ama bizim zamanımız da sınırsız olanaklar.
Bugün eski düşmanlar barış, ve gelişmekte olan demokrasilerin potansiyel ortaklarıdır. Yeni Amerika Asya'dan bizim mal germek için pazarlar. Orta Doğu'da barış için yeni bir itme burada yarın başlayacak. Gençlerin Milyarlarca ötesine taşımak istediğiniz yoksulluk ve çatışma zincirleriyle. özgür dünyanın lideri olarak, Amerika dışında sadece savaş edenlerin nefret ve yıkım teklif - biz de o kim birlikte özgürlük ve fırsat genişletmek için çalışmaya hazırız arasında yol açacaktır üzerinde yenilgi daha yapacak tüm insanlar.
Şimdi, bu çabaların kendi sınırları içinde başlamalıdır. Tarihimiz boyunca, Amerika yurtdışı özgürlük ve insan onurunun teşvik yükünü istekli, kendi özgürlük ve güvenlik onun bağlantıları anlayış olmuştur. Ama biz de anlamış ki milletimizin gücü ve etkisi yurtdışında sıkıca evde bizim refah içinde demirli olması gerekir. Ve bu refah anakaya büyüyen bir orta sınıf olması gerekir.
Ne yazık ki, son on yıl içinde, biz gerekeni kendi refah temellerini desteklemek için müzik yapmadım ettik. Savaştayız, çoğu yurt dışından borçlanma ile finanse bir trilyon dolar harcadı. Bu da, kısa değişti yatırımları var Kendi insanları ve kayıt açıkları katkıda bulunmuştur. için çok uzun, biz eğitim reformu bizim enerji politikası bizim üretim üssü dek her zor kararlar kapalı koyduk. Sonuç olarak, çok fazla orta sınıf ailelerin kendilerini zor çalışan bulmak daha az , milletimizin uzun vadeli rekabet gücünü riske iken.
Ve bu yüzden şu anda, biz Irak savaşının rüzgâr gibi, biz kadar enerji ile, evde bu zorluklarla mücadele etmeniz ve kum, ve kadın ve erkek yurt dışında hizmet veren üniformalı olarak ortak amaç duygusu. Onlar tanıştım Onlar karşılaştıkları her test. Şimdi, bizim sizde. Şimdi, bizim sorumluluk beraber, hepimiz, gelip rüya güvenli çalışarak onları onurlandırmak için adl nesiller için gayret öylesine - rüya ki daha iyi bir hayat bekliyor o iş için istekli olduğunu ve bunun için ulaşmak kimse.
Bizim en acil görev bizim ekonomi geri olduğunu ve Amerikalıların işe geri işlerini kaybetmiş milyonlarca koyun. Bizim orta sınıf güçlendirmek için, hepimiz çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi ve tüm işçilerin becerilerini vermelidir ki Küresel ekonomide rekabet edebilmek için ihtiyacımız var. istihdam yaratmaya sanayi, jumpstart olmalı ve yabancı petrole olan bağımlılığımızı sona. Biz yeni ürünler montaj hatları kapalı rulo sağlar yenilik çözmek gerekir ve fikirler yetiştirme bizim girişimcilerden bahar. Bu zor olacak. Ama gün gelecek, bir halk olarak bizim merkezi misyonu ve başkan olarak benim merkezi sorumluluğu olmalıdır.
Bu sorumluluk bir kısmı ki bu gibi cesaret ile ülkemize hizmet için taahhütlerimizi onur dikkat etmektir. Ben Başkan olduğum gibi sürece, biz en iyi savaş gücü, dünyanın hiç bilmediği sürdürecek ve biz yapacağız ne olursa olsun hem de gazilere hizmet etmek bize hizmet etmiş alır. Bu kutsal bir güven. Bu nedenle zaten bir yıl içinde gazileri için fon en büyük artışlar yapılmış verdim. bugünün savaşlarının imza yaraların tedavisinde konum - post-travmatik stres bozukluğu ve travmatik beyin hasarı - tüm gazi olduğu sağlık ve avantajlar sağlarken kazandık. Ve biz bir Post-9/11 GI Bill hayallerin peşinden bizim gazileri ve ailelerini yardım fonları konum Üniversite eğitimi. GI Bill gibi olanlar Dünya Savaşı savaştılar yardımcı - dedem dahil - bizim orta sınıfın belkemiğini oluşturmuş, bugünün askerlik ve kadınların şansı Amerikan ekonomisi genişletmek için onların hediyeler uygulamak zorunda gerekir. çünkü bir savaş sorumlu olanlar savaştık tarafından ayakta biten bir parçası.
İki hafta önce, ön şafak karanlık Irak'ta Amerika'nın son muharebe tugayı - Ordu'nun Dördüncü Stryker Tugayı - seyahat ev. Askerler ve araçlar yüzlerce binlerce bunların son Kuveyt içine geçiyordu Bağdat'tan yolculuk yaptı sabahın erken saatleri. Over yedi yıl önce, Amerikan askerleri ve koalisyon ortakları benzer karayolları üzerinde, ama onların yol savaşmış bu sefer hiç ateş edildi. Bu cesur Amerikalıların sadece bir konvoy, evlerinin yolunu duyurmaktir.
Tabii ki, askerler çok geride bıraktı. Bazı gençler savaş başladı edildi. Çoğu kendi kahraman bir yük taşıyordu ailelerin görevi birden turları, çok hizmet etmiş, bir koca ya da bir anne öpücüğü kucaklamak yokluğunda kalıcı. En acı, çünkü savaş başladığında, Dördüncü Stryker Tugayı 55 üye son kurban - 4400 Amerikalılar Irak'ta hayatlarını vermiş üzerinden bir parçası oldu. biri kıdemli başçavuş, "Biliyorum Dediğim gibi o savaştı kollarında kardeşlerim için ve öldü, bu gün muhtemelen çok anlamına gelir. "
O Amerikalılar halkımızın kalplerinde son ikiyüz yılda yaşamış olan değerler için canlarını verdiler. Along yaklaşık 1.5 milyon Amerikalının Irak'ta hizmet veren ile, onlar insanlar için uzak bir yerde onlar hiç bilmiyordum savaştı. Onlar baktı insan yaratımımın karanlık - savaş - ve Irak halkının barış ışığı aramak oldu.
teslim törenleri olmayan bir çağda, bizim ortak başarısı ve kendi milletinin gücü sayesinde zafer kazanmak gerekir. her Amerikalı hizmet Lexington dan Gettysburg kadar uzanan kahramanların kesintisiz bir hat katılır; Inchon Iwo Jima'dan için; Khe dan Sanh Kandahar için - Amerikalılar bizim çocukların yaşamlarını kendi daha iyi görmek için mücadele verdim. Bizim asker devlet bizim gemi çeliktir. Ve bizim millet sert sularda seyahat edilebilir olsa da, onlar bize güven vermek Kurs doğrudur ve bu pre-şafak karanlık ötesinde, iyi günlerin ileride.
teşekkür ederiz. Tanrı sizi korusun. Tanrı Amerika Birleşik Devletleri korusun olabilir ve herkes ona hizmet vermektedir.

2 yorum:

Maydalga dedi ki...

Mehmet --

Tonight marks the end of the American combat mission in Iraq.

As a candidate for this office, I pledged to end this war responsibly. And, as President, that is what I am doing.

Since I became Commander-in-Chief, we've brought home nearly 100,000 U.S. troops. We've closed or turned over to Iraq hundreds of our bases.

As Operation Iraqi Freedom ends, our commitment to a sovereign, stable, and self-reliant Iraq continues. Under Operation New Dawn, a transitional force of U.S. troops will remain to advise and assist Iraqi forces, protect our civilians on the ground, and pursue targeted counterterrorism efforts.

By the end of next year, consistent with our agreement with the Iraqi government, these men and women, too, will come home.

Ending this war is not only in Iraq's interest -- it is in our own. Our nation has paid a huge price to put Iraq's future in the hands of its people. We have sent our men and women in uniform to make enormous sacrifices. We have spent vast resources abroad in the face of several years of recession at home.

We have met our responsibility through the courage and resolve of our women and men in uniform.

In seven years, they confronted a mission as challenging and as complex as any our military has ever been asked to face.

Nearly 1.5 million Americans put their lives on the line. Many returned for multiple tours of duty, far from their loved ones who bore a heroic burden of their own. And most painfully, more than 4,400 Americans have given their lives, fighting for people they never knew, for values that have defined our people for more than two centuries.

What their country asked of them was not small. And what they sacrificed was not easy.

For that, each and every American owes them our heartfelt thanks.

Our promise to them -- to each woman or man who has donned our colors -- is that our country will serve them as faithfully as they have served us. We have already made the largest increase in funding for veterans in decades. So long as I am President, I will do whatever it takes to fulfill that sacred trust.

Tonight, we mark a milestone in our nation's history. Even at a time of great uncertainty for so many Americans, this day and our brave troops remind us that our future is in our own hands and that our best days lie ahead.

Thank you,

President Barack Obama

Maydalga dedi ki...

Mehmet -

Bu gece Irak misyonuna mücadele sonunda Amerikan işaretleri.

ofis için bu adayı olarak bir ben sorumlu savaşın bu son sözü verdi. Ve Cumhurbaşkanı olarak, bu ne yapıyor ben.

asker bu yana ABD oldum-Commander-in Chief 100.000 neredeyse, biz ettik getirdi eve. Biz kapattık ya da üsler bizim Irak'a yüzlerce döndü bitti.

Olarak Operasyonu Özgürlük için biter bağlılığımızın bir devam egemen, kararlı ve kendini Irak güvenen. asker altında Operasyonu Yeni Şafak kuvvet ABD geçiş, bir, yer kalacak yardımcı tavsiye ve Irak bizim sivilleri korumak güçleri ve çabaları terörle mücadele devam hedeflenmiş.

Hükümetin önümüzdeki sonunda yıl Irak anlaşma ile, tutarlı olan bu erkek ve kadın da eve gelecek.

savaş Ending Bu ilgi değil sadece Irak - o kendi bizim bir de. Milletimizin insanlar kendi el gelecekteki koymak Irak için büyük bir fiyat var ödedi. Biz kurban muazzam eşit hale gönderdik kadın ve erkekler. Biz evde yıllık durgunluk karşısında yurtdışında büyük kaynaklar geçirdim birkaç of.

Biz cesaret sorumluluk aracılığıyla var tanıştı ve üniformalı çözmek bizim erkek ve kadınlar.

olarak zor ve karmaşık olarak yüz sordu bulundunuz Hiç bizim sahip askeri olarak da yedi misyon yıl karşı karşıya onlar.

Yaklaşık 1.5 milyon Amerikalı satırda hayatlarını koymak onların. Çoğu kendi onların kahramanca delik yük olanlardan onların aşk iade uzak görevi, turlar için birden çok. Ve en acı fazla 4.400 Amerikalılar yüzyıllardır iki fazla olması için mücadele verilen hayatlarını insanlar için insanlar bizim tanımladığımız değerler asla biliyordu için.

Ne ülkelerinin onları sordu küçük değildi. Ve ne feda kolay değildi.

Bunun için, her Amerikan teşekkür gönülden borçlu onları bizim.

onlara söz Bizim - sahip her kadın ya da erkek renkleri donned bizim - bize yardımcı onları görmüş onlar sadakatle gibi olacaktır ülke bizim ki. Biz yıllardır etmiş finansmanı için gazileri artış büyük yaptı zaten. Çok uzun Başkanı olarak ben, ben güven kutsal olacak bunu yerine getirmek için ne olursa olsun.

Bu gece, tarih milletin bizim marka bir dönüm noktası olarak. Ve birçok Amerikalı çok belirsizlik için büyük bir zaman bu bile gün bizim cesur asker ileride hatırlatıyor bize bu gün bizim geleceği kendi ellerimizle ve en iyi bizim.

Teşekkürler

Başkan Barack Obama